Var trygg

Att hålla sig säker när man är på en nöjespark är viktigt. Men det finns fler än ett sätt att hålla sig säker på när man åker dit. Det går bland annat att hålla koll på sina barn, se till att äta och dricka tillräckligt och att välja vilka attraktioner man åker beroende på hur gamla sina barn är. I den här artikeln skriver vi om några av de sakerna du bör tänka på när du åker till en nöjespark.

Drick & ät

Att dricka tillräckligt med vatten är ett väldigt viktigt tips när du åker till en nöjespark. Detta gäller framför allt under sommaren då solen kan lysa på väldigt starkt. Du bör också undvika att äta massor av socker och dricka kaffe med koffein. Du bör också se till att äta regelbundna måltider när du är där för att ha så kul som möjligt under din vistelse. Och om du väljer att äta snabbmat så vill du undvika att åka på en berg-och-dalbana direkt efter du har ätit. Framför allt de som snurrar väldigt fort. Det händer att många barn åker direkt efter de har ätit, och låt oss bara säga att det ofta inkluderar att den måste stängas ner för att städas upp efteråt.

Välj åldersanpassade attraktioner

Följ de säkerhetsrutinerna som finns på nöjesfältet och låt dina barn endast åka de attraktioner som är anpassade för deras ålder. Det här kan vi inte understryka tillräckligt mycket. Det finns de attraktioner där säkerhetsfunktionerna för åkturerna är anpassade efter en speciell längd som barn i en viss ålder inte har kommit upp i ännu. Det betyder att de kan skada sig allvarligt under en åktur om de av någon anledning åker med ändå. Se även till att dina barn åker och tittar framåt för att skydda sin nacke under sin åktur. Och om ditt barn ser ut att vara väldigt rädd redan innan du åker iväg säg då till personalen så att ni kan gå av. Det viktigaste är att ni har roligt.

Kolla så bältet sitter på

På de allra flesta nöjesfälten så jobbar det en person som garanterar att säkerhetsbältet sitter fast ordentligt samtidigt som att alla sitter som man ska redan innan attraktionen åker iväg. Men det är också viktigt att du själv dubbelkollar så allt ser rätt till redan innan ni åker. Du vill också hålla armarna innanför attraktionen medan du åker för att inte skada dig under färden. Du ska aldrig försöka att röra dig ifrån din plats. Se till att dina barn förstår att åkturen är över när någon ur personalen har tagit bort deras säkerhetsbälten. Det är extremt viktigt att följa dessa rekommendationer då avvikelser kan leda till allvarliga skador. Ingen vill att ens roliga utflykt till en nöjespark ska sluta med en olycka varför det är så viktigt att du ser till att du följer alla de säkerhetsrutinerna som finns redan innan du åker iväg. Och om du inte gör det så finns det en risk att du skadar dig.

Relaterade inlägg