Håll dig säker

Olyckor händer också på nöjesfält runt om i världen. Från att snubbla och skada knät, till allvarligare olyckor. Men som tur är har de allra flesta nöjesfälten runt om i världen väldigt många säkerhetsrutiner på plats som är där för att göra din vistelse så säker som möjligt. Faktum är att det finns flera ingenjörer och inspektörer som besöker de olika nöjesfälten runt om i Sverige varje år. Det betyder att olyckor i princip inte existerar i Sverige – även om enskilda fall har rapporterats under de senaste tjugo åren. Men du behöver inte lämna ödet åt slumpen utan det finns massor med saker som du kan göra själv för att komma förberedd redan innan du åker till en nöjesplats för att vara så säker som möjligt när du väl är där.  

Följ reglerna

Det här kanske låter som något som alla redan gör. Men du skulle bli förvånad över hur många föräldrar som ofta glömmer bort att titta till sina barn samtidigt som de bryter mot någon av de regler som finns inne på nöjesfältet. Det kan vara att barnet försöker klättra över ett staket, tränga sig i kön eller ignorerar varningar från de anställda. Reglerna finns alltid skrivna redan på plats varför det är viktigt att du läser på kring vad som gäller redan innan du åker till nöjesplatsen. Det är också väldigt viktigt att du håller koll på dina barn och att veta var dem är vid varje ögonblick är något som du måste göra. Så snart som du lämnar ditt hem och besöker någon offentlig plats vare sig det är ett nöjesfält, en park, en biograf eller annan plats så måste du ha koll på var dina barn är. Olyckor kan ske och då måste du veta var dina barn är för att hjälpa dem komma i säkerhet.

Respektera vattnet

Om du och din familj besöker ett vattenland så måste ni respektera den kraft som finns i vatten. Om dina barn inte kan simma så är det här framför allt viktigt för er. Många vattenländer har idag maskiner som skapar vågor i vattnet som för vissa barn kan vara starka nog att dra ner dem. Därför måste du hålla ditt barn under uppsikt eller välja en del av poolen som är anpassad för mindre barn. Du bör också se till att packa med dig solkräm för dina barn så att de inte bränner sig om det är en väldigt varm dag. Samtidigt vill du göra det medveten om var det finns säkerhetspersonal och livräddare utfall en olycka skulle ske.

Ta en paus mellan attraktionerna

Om du besöker en nöjespark med många attraktioner så tar din kroppskada om du åker dem för ofta. Den extrema gravitationen och de snabba rörelserna som du utsätts för ekar genom kroppen och utsätter den för enorma påfrestningar. Därför är det viktigt att du låter din kropp vila medan du åker så att du inte skadar dig. Varje år rapporteras det om fall där personer skadar sig i attraktioner på grund av att de inte är medvetna om vilka faror som finns när man åker.

Relaterade inlägg