Europas populäraste nöjesparker

Det går att välja och vraka mellan populära nöjesparker i Europa. Problemet är att det kan kosta rätt så mycket för en barnfamilj, men det går ändå att planera en fartfylld och spännande helg som inte tänjer allt för mycket på familjebudgeten. Naturligtvis gäller det ta reda på vad familjemedlemmarna är ute efter när de besöker ett nöjesfält. Är det berg- och dalbanor, stort utbud eller vill man gå på några av de klassiska nöjesparkerna. För det finns nämligen vissa nöjesfält erbjuder en speciell inriktning, då de exempelvis har ett stort utbud av berg- och dalbanor eller karuseller.

För att ta reda på vad de olika parkerna erbjuder för nöjen finns det några alternativ. Antingen surfar man in på deras egen hemsida eller besöker sajter som har recenserat och rangordnat nöjesparkerna i Europa eller hela världen. Därefter är det upp till var och en för att avgöra vilken park som familjen ska åka till nästa gång det står spänning och mysdag på schemat.

Europa-Park

Europa-Park

Europa-Park är nöjesparken som ligger i Rust och är den största i Tyskland. Parken ligger vid punkten där de tre länderna Tyskland, Schweiz och Frankrike möter varandra. Det går att välja mellan över 100 olika åkattraktioner och shower som är sagolika. Det går att se allt från ett spanskt riddarspel och isshower, till strider mellan gladiatorer och den snabbaste berg- och dalbanan i Europa tillverkad av stål. Det även möjligheten att övernatta någon av parkens landstema som har annorlunda mysiga hotell i olika färger, former och inredningsstilar.

Disneyland och Walt Disney Studio Park

Dessa två parker som bildar ett enda stort nöjesfält i Paris, Frankrike. Parkerna är uppdelade i olika temaområde och erbjuder över 50 åkattraktioner. Det finns allt från de klassiska karusellerna och berg- och dalbanor, till piratskepp, äventyrsön och 4D filmfestivaler med ett flertal kortfilmer. Dessutom finns det föreställningar, parader och en fyrverkerishow via en projektor som sätter punkt för dagens roligheter varje kväll.  Självklart erbjuds övernattningsmöjligheter på något av Disneys hotell och det finns möjligheten att ta del av paket som innehåller både boende och nöje.

Tivoli

Tivoli tillhör en av de äldsta nöjesparkerna i världen och finns i Danmarks huvudstad Köpenhamn och är ett av landets mest populära turistmål. Parken erbjuder karuseller för både stora och små som är både spännande och lite mer lugnare. Vill man testa att snurra runt i en centrifugalkraft på hela 4 G är det Aquilla man sta testa eller njuta av den underbar utsikten över staden från Gyllen tornet eller Himmelsskeppet.

Förutom åkattraktioner erbjuder Tivoli sina besökare att gå runt Tivolisjön, besöka Rasmus nalles lekplats och pannkakshus. Dessutom bör man inte missa Tivoli-illuminationerna eller Tivolis eget akvarium med över 1 600 olika exotiska och vackra fiskar. Varje sommarkväll lyses nöjesparken upp av över 120 000 lampor och under julfirandet är det drygt 2 miljoner strålande lampor som lyser upp Tivoli.

Fördelen är att Tivoli inte ligger på något stort område, så det är inte långt att gå mellan åkattraktionerna. När man har betalt inträder finns det ett flertal evenemang som är helt gratis för parkbesökarna. Det går bland annat se Tivoli-paraden, Fredagsrock, pantomimteater, shower och musikaliska överraskningar.

Relaterade inlägg