Dubai – nöjesparkernas mecka

Om man gillar nöjesparker så är Dubai stället man ska åka till. Där finns nästan hur många som helst, och med olika inriktningar. Legoparker, vattenparker och traditionella nöjesparker, man kan säga att det finns något för alla smaker. Ett tips innan är att införskaffa ett Go Dubai Card. Där kan man spara en massa pengar på inträden till Dubais temaparker. Man kan spara så mycket som 55 procent på de enskilda entréerna om man har kortet.

Aquaventure Waterpark

Aquaventure Waterpark ligger i området Atlantis the Palm och är en oslagbar upplevelse för fans av vattenturer. Det finns vattenrutschbanor, floder, lugna stränder, lekplatser för barn och så mycket mer för hela familjen att njuta av.

Det är dock mer än bara ett vattenpark. Du får faktiskt en chans att se och interagera med vattenlevande djur. Mata clownfiskar och utforska den fantastiska Shark Lagoon (du får ta på dig en specialhjälm och utforska lagunen under vattnet!). För de vuxna finns det till och med en privat strand där du kan koppla av medan barnen tillverkar sandslott.

Hollywood och Bollywood

Motiongate är en fantastisk Hollywood-inspirerade temapark som är som ingenting du har sett förut, även om du har varit i Los Angeles. Motiongate Dubai är som den idealiska versionen av vad Hollywood kan vara; glitter, glamour, spänning och äventyr.
Parken är indelad i flera olika zoner som var och en tar upp någon aspekt av Hollywood eller filmisk kultur, från Lionsgate till Dreamworks till Columbia Pictures och därefter. Några nyckelfranchiser som du kommer att se delar från inkluderar Smurfarna, Ghostbusters, Madagaskar, Shrek, Kung Fu Panda och många fler.
De har verkligen allt när det gäller kul i temaparken, berg-och dalbanor, teaterföreställningar, dejter och påhälsningar hos parkkaraktärer och till och med interaktiva shower. Vad finns att inte älska?
Bollywood Parks är den allra första temaparken i världen som ägnas åt magin som utgör Bollywood-kulturen. Fördjupa dig i den musikaliska världen av Bollywood (Indiens legendariska filmindustri, förankrad i huvudstaden Mumbai) med en chans att utforska artisteriet och spänningen bakom deras konstnärliga produktioner.
Med 16 åkattraktioner och attraktioner att välja mellan och 5 nöjeszoner kan du utforska många aspekter av Bollywood. Från en tågresa till spännande musikföreställningar, det finns så mycket att välja mellan du aldrig vill lämna. Även om du inte är bekant med många Bollywood-filmer, kommer du att älska känslan av rent äventyr och kul som deras berättelser kommer med på bordet. Spela cricket, delta i en landsbygdens fest och fira, sjunga med berömda stjärnor och gå tillbaka i tiden till Indiens imperium.

Virtuella spelpalats

Virtuella spelhallar finns det också, då snackar vi inte ett litet hål i väggen bara utan enorma nöjespalats med alla typer av virtuella spel. Där kan du även snart ikläda dig rollen som Super Mario eller virtuellt agera croupier vid ett spelbord, eller varför inte spela drottning i ett schackspel? Det finns i princip inga gränser alls för vad de har lyckats ta fram i denna virtuella spelvärld fast på riktigt.

IMG Worlds of Adventure är en massiv nöjespark inomhus och är den perfekta destinationen för dig som vill njuta av nöjesparken utan att drabbas av värmen. Det är faktiskt den största inomhusparken i sitt slag i hela världen.

Parken i sig är indelad i fem distinkta ”episka zoner”, som innehåller olika idéer och franchises: zonerna är Marvel, Lost Valley, Cartoon Network, IMG Boulevard och Novo Cinemas. Varje zon har mycket att erbjuda för barn och vuxna, oavsett om du är en fan av berg-och dalbanor och spännande åkattraktioner eller om du föredrar något mer videobaserat äventyr. Särskilt Cartoon Network-zonen är populär bland amerikaner eftersom den inkluderar nickar till franchise som Power Puff Girls, Adventure Time, The Amazing World of Gumball och mer.

Mattel Play! Town

Se världen av dina barns favoritleksaker väckt liv i det charmiga Mattel Play! Stad i Dubai. Utforska världarna med de bästa Mattel-franchisen från Bob the Builder till Thomas & Friends till Angelina Ballerina.

Varje utställningsområde uppmuntrar positivitet, kreativt tänkande och problemlösning. Det är en fantastisk atmosfär för barnen att leka och lära sig på samma gång, samtidigt som de interagerar med sina favorit-TV- och leksaksfranchiser. Denna temapark passar bäst för yngre barn.

LEGOLAND Dubai – den här underbara temaparken för små barn är en favorit över hela världen, så det är ingen överraskning att du hittar en i den fantastiska underhållningsstaden Dubai. Du hittar mer än 40 åkattraktioner, attraktioner och shower som använder LEGO-karaktärer och berättelser över sex teman. Det har en fantastisk blandning av inomhus- och utomhusattraktioner, så det är lätt att undvika sommarvärmen vid behov. Dessutom finns det över 60 miljoner LEGO-tegelstenar i parken totalt .

Besök det populära MINILAND (där du kan hitta små modeller av verkliga byggnader), utforska den medeltida världen av kungadömen och skapa dina egna LEGO-mästerverk i Imagination-områdena.

Relaterade inlägg