De bästa nöjesparkerna i världen

En dag i adrenalinets tecken, ett sug i magen och en plats där spänning övergår till illamående och där upp och ner är lika med ner och upp. En bra nöjespark ger såklart alla dessa känslorna på en och samma gång och kanske blir nästa semesterresa till en av världens bästa och kanske största nöjespark. Många av de allra största parkerna ligger i USA men det finns en hel del i många andra delar av världen som såklart också är värt ett besök för en dag eller två.

Här är 5 stycken av de allra häftigaste, mest annorlunda eller storslagna parkerna i världen, alla värda ett par dagars besök.

Legoland Billund Danmark

Vår södra granne stoltserar med en av de bästa nöjesparkerna i världen och parken lockar omkring 1.7 miljoner miljoner besökare per år.  Nöjesparken är den mest besökta i Danmark och firade under 2018 50 års jubileum. Med minilandet där alla barnen regerar får de bland annat ta bilkörkort, åka jorden runt resa och åka vattenbåt. Men parken erbjuder mer än bland annat minilandet och 65 miljoner lego klossar, det  stoltserar bland annat också med mängder av karuseller och polar x plorer med ett fritt fall på 5 meter.

Prater, Wien Österrike

Prater med med över 6 000 000 m2 erbjuder flest berg och dalbanor i hela Europa och här finns något för både ung och gammal.

Med 4 200 000 besökare kvalar det in bland en av de största parkerna i världen och i det gigantiska 65 meter höga pariserhjulet kan du se ut över hela Wien. Parken erbjuder också bland annat spökhus, otaliga restauranger, go carts, ett akvarium och en 5D bio. 

Bete Carrerro world, Panha Brasilien

Största nöjesparken i sydamerika, erbjuder såklart en större mängd med karuseller och berg och dalbanor, men det som främst sticker ut med denna park är det massiva skräckhuset, akvariet och den stora filmstudion där man kan träffa olika filmkaraktärer. Numera kan man också se på populära hot wheels shower i parken.

Dollyworld Tennessee USA

Dollywood på 120 hektar ägs delvis av country stjärnan Dolly Parton och med ett årligt besökarantal på över tre miljoner är parken den största turistattraktionen i staten Tennessee. Parken erbjuder inte bara åkattraktioner utan Dolly Parton och hennes familj erbjuder också flertalet konserter i parken under årets gång. I nöjesparkens område ingår också ett Dollywoods Splash country, Dollywoods DreamMore Resort och Dolly Partons Dixie Stampede Dinner Attraction.

Six Flags Great Adventure, Jackson New Jersey

Sist men absolut inte minst är six flags great adventure som öppnade 1974 helt klart värt att nämna då det är en av de allra största nöjesparkerna i världen. Med 50 olika attraktioner erbjuder nöjesparken aktiviteter till hela familjen också bland annat genom en go cart bana, en safaripark och de klassiska berg och dalbanorna, men stoltserar också med en engelsk karusell som byggdes 1880 och numera är parken ännu större då ett populärt vattenland i nöjesparken, Hurricane harbour water park öppnade 1995.

Six Flags Great Adventure, Jackson New Jersey

Relaterade inlägg