De bästa nöjesparkerna i Asien

De bästa nöjesparkerna i Asien

En nöjespark förknippas ofta med åkattraktioner men i Asien ser de lite annorlunda ut. Där finns det nöjesparker med olika djur, olika åkattraktioner, olika akvarium samt en del barnparker. Nöjesparkerna skiljer sig en del i Asien i jämförelse med till exempel Sverige. I en nöjespark är alltså tanken att ha roligt, vilket man hör på namnet. Förutom attraktioner och djur är nöjesparker ofta fullspäckade med restauranger, kiosker, olika spelstånd, olika godisstånd och souvenirshopar. När man besöker en nöjespark ska man få en oförglömlig upplevelse och man ska kunna spendera en hel dag där, utan att bli uttråkad. Ofta är det också mycket folk i parkerna och eftersom nöjesparker också är väldigt stora finns det en risk att man inte hinner med allting. Därför är det en fördel om man är ute i god tid och är där över en hel dag. Många nöjesparker i Asien är också direkt anslutna till ett hotell. På så sätt kan man besöka nöjesparkerna flera gånger om man ska stanna ett tag.

Topp 10 av de bästa nöjesparkerna i Asien

Nöjesparker finns det gott om i Asien och några av de bästa är, Universal Studios Singapore, Hongkong Disneyland, Universal Studios Japan, Almaty Central Park, Ramoji Film City, Tokyo Disney Resort, Taipei Children´s Amusement Park, Nöjesfältet Wonderland, Tokyo DisneySea och Everland. Om man åker till något av dessa länder som ligger i Asien, måste man besöka någon av dessa nöjesparker. I dessa nöjesparker får man uppleva allt från Disney-karaktärer till fantastiska åkattraktioner och exotiska djur. I Asien är nöjesparkerna också mycket större än de är i till exempel Europa och därför finns det också mycket mer att uppleva där.

De har ofta fler åkattraktioner och också en större variation på djur. Åkattraktionerna varierar också, till exempel berg-och-dalbanorna, som ofta är mycket större och längre. Eftersom det också är andra temperaturer i Asien, där många ställen har det varmt året om kan man också ha nöjesparkerna öppna året om. Då nöjesparker är belägna utomhus är de inte lika besökta under vintertid, eller inte ens öppna på vissa ställen. Det är roligare och trevligare att besöka en nöjespark under en varm sommardag än en kall vinter eller höstdag.

Nöjesparker, bara för barn?

Nöjesparker, bara för barn?

Nöjesparker är till för alla människor, i alla åldrar och alltså inte bara för barn. Det finns till och med attraktioner som inte ens barn får åka då det ofta är en längdgräns på en del attraktioner. Med andra ord är nöjesparker ett nöje och en upplevelse för alla. Det finns dock nöjesparker som är ämnade för barn som till exempel nöjesparken Hongkong Disneyland. Denna nöjespark är anpassad för barn i alla åldrar och ligger i Kina, Hongkong. Det är en nöjespark där man satsat på att få fram många av de olika Disney – karaktärerna. Disney har ju producerat och framställt väldigt många Disneyfilmer, detta har nöjesparker dragit nytta av. I denna nöjespark får barnen uppleva Disney i ”verkligheten”. Det finns andra nöjesparker i Asien som också är inspirerade av Disney som är värda att besöka, speciellt om man är ett Disneyfan.

Relaterade inlägg