Bästa nöjesparkerna världen över

Överallt i hela världen finns det nöjesparker i alla färger, former och teman. Några av dem har funnits under många årtionden medan andra har kommit på senare tid.

Danmarks Legoland

När vi tar oss över till Danmark hittar vi ganska snart Legoland. Nöjesparken har funnits sedan 1968 och ligger på den plats där den första fabriken som tillverkade Lego fanns. Parken är populär bland besökare från hela världen och på senare år har den kommit att bli populär när den pyntas inför Halloween.

Den magiska nöjesparken i London

En nöjespark som har byggts under 2000-talet är inspelningsplatsen för Harry Potter. Efter att filmerna har spelats in har platsen lämnats med rekvisita och kulisser. För den som har sett filmerna går det att känna igen allt och är roligt för hela familjen. Den ligger bara 15–20 minuters resväg från centrala London och är helt klart värt ett besök.

Den magiska nöjesparken i London

Största äventyrsbadet i Europa

När det kommer till Spreewald i Berlin och nöjesparker är det mest känt för den som är övergiven, men här finns faktiskt det största äventyrsbadet i Europa. För den som vill bada i det tropiska landskapet går att det simma genom allt från regnskog till laguner. Byggnaden som äventyrsbadet är uppfört var från början en stor hangar där det skulle tillverkas luftskepp. Det gör att det till och med går att åka luftballong inomhus. För den som gillar spa och bastu finns det det en stor anläggning för den som vill njuta.

Orlandos enorma nöjespark

Utanför Orlando i Florida hittar vi en av världens störsa nöjesparker – Disney World. Det här är antagligen den mest kända nöjesparken i världen. Med sina 121 kvadrameter är den världens näst största park. För den som tänker sig en nöjespark är det fel. Området rymmer hela fyra nöjesparker och sedan går det att lägga till två vattenparker på det. Det är sagornas och drömmarnas park under hela året fram till halloween då parken går över till att dekoreras med skelett och andra läskiga saker.  

Nöjespark med fokus på film

Filmernas mecka Hollywood skulle väl inte vara något utan en nöjespark med samma tema?  Universal Studios har funnits i många år och från början var den tänkt för att intresserade skulle få åka runt och se hur platsen för filminspelningarna såg ut. Efterhand kom det att bli mer och mer populärt och parken har vidareutvecklats. Än idag är det en plats för inspelningar samtidigt som besökare från hela världen kommer dagligen. Vid högtider som Halloween görs lite extra och parken är känd för de spökhus som dekorerats enligt de skräckfilmer som spelats in här.

Största nöjesparken i Brasilien

I Sydamerika hittar vi en riktigt stor nöjespark. Det är ingen mindre än Beto Carrero World. För oss svenskar är den lite mindre känd, men den är en gigant som bjuder på mer än det går att drömma om. Här finns alla de klassiska åkattraktionerna som går att tänka sig och mer än en uppsättning av de flesta. Inne i parken ryms dessutom ett helt zoo. Under ett besök går det också att stöta på kända filmkaraktärer eftersom parken samarbetar med filmstudios.

Relaterade inlägg